Στη Βιέννη πριν την έναρξη των εργασιών του 18ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων έγινε η τακτική Γενική Συνέλευση της ESCAP με τη συμμετοχή συναδέλφων από διάφορες χώρες. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας με τις Εθνικές εταιρείες παιδοψυχιατρικής και η ανάπτυξη ομάδων εργασίας ανά ενδιαφέροντα και γεωγραφικές περιοχές. 
Έγινε ο απολογισμός του απερχόμενου προέδρου Professor Stephan Eliez και η παράδοση στο νέο πρόεδρο συνάδελφο καθηγητή κ. Αναγνωστόπουλο καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Board στο οποίο εξελέγη ο συνάδελφος κ. Κώτσης. Προτεραιότητες της ελληνικής συμμετοχής, μεταξύ άλλων, θα είναι η ενίσχυση και η συνεργασία των νέων συναδέλφων από τις διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Οι υπόλοιποι νέοι εκλεγέντες του Board είναι οι: Anne Marie Räberg Christensen από τη Δανία, Joerg Fegert από τη Γερμανία, Eniko Kiss από την Ουγγαρία και Manon Hillegers από την Ολλανδία όπου και θα πραγματοποιηθεί το 19ο συνέδριο της ESCAP (27-29 Ιουνίου 2021, Maastricht).
Το συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία με αξιοσημείωτη ελληνική παρουσία με συμμετοχή σε συμπόσια, προφορικές ανακοινώσεις και αναρτημένες εργασίες. Περισσότεροι από 1600 συνάδελφοι από περισσότερες από 70 χώρες παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου όπου περιείχε αξιοσημείωτες επιστημονικές παρουσιάσεις όπως του Otto Kernberg για την ψυχαναλυτική θεραπεία, του Michael Kaess για τις διαταραχές προσωπικότητας στην εφηβεία, του Herwig Czech και της Edith Sheffer για τον Hans Asperger κα. Το πρόγραμμα καθώς και τις περιλήψεις μπορείτε να τα βρείτε στο παρακάτω link (https://www.escap-congress.org/scien…/online-programme.html…) .
Τέλος, πριν το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το Research Academy, θεσμός της ESCAP όπου σκοπό έχει την ανταλλαγή εμπειριών και τη συνεργασία μεταξύ νέων ερευνητών από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Στο Research Academy της Βιέννης συμμετείχαν 20 νέοι ερευνητές από 12 διαφορετικές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το θέμα της φετινής Research Academy ήταν οι νέες τεχνολογίες με τίτλο: “Novel technologies for diagnostic assessment and treatment in child and adolescent psychiatry: history, current development and future perspectives”.

© 2020 by ISL Networks

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now