ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος συμμετέχει και συμπαρίσταται στο βαθύ πένθος για την τραγική απώλεια των δεκάδων συνανθρώπων μας, κάθε ηλικίας, από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Πρόκειται για ένα μεγάλο τραυματικό γεγονός τόσο για τα παιδιά και τις οικογένειες που επλήγησαν, όσο και για τους συγγενείς, τους φίλους αλλά και για το σύνολο της κοινωνία μας.
Για την καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων και την πρόληψη των αρνητικών επιπτώσεων τους στη ψυχική υγεία των ανθρώπων είναι αποφασιστικής σημασίας η συνδρομή της οργανωμένης Πολιτείας αλλά και των κοινωνικών ομάδων και των συμπολιτών μας, επαγγελματιών ή μη, στην υποστήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε ασφάλεια, στέγη, τροφή και περίθαλψη. Εξίσου ουσιαστική είναι και η υποστήριξη των προσπαθειών για την αποκατάσταση και την επιστροφή το συντομότερο, σε μια κατά το δυνατόν, “κανονική” καθημερινή ατομική, οικογενειακή και κοινοτική λειτουργία και δραστηριότητα. 
Ειδικότερα για τα παιδιά και τις οικογένειες το πρωταρχικό και άμεσο καθήκον όλων μας είναι να τους δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και «χώρος» για την ψυχική επεξεργασία των καταστροφικών εμπειριών και των απωλειών που τις συνοδεύουν. Στην κατεύθυνση αυτή υπογραμμίζουμε ότι απαγορεύεται η  με οποιονδήποτε τρόπο, ανεξαρτήτως δικαιολογίας, επανέκθεση στις τραυματικές εμπειρίες. Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας βίαιης, πολύπλευρης,  μαζικής επανέκθεσης στα τραυματικά γεγονότα, που αναπαράγεται από μεγάλη μερίδα όλων των μορφών μαζικής επικοινωνίας.
Η ΠΕΕ κάνει έκκληση σε όλους ανεξαίρετα, που εκφέρουν δημόσιο λόγο και συμβάλουν στις αντιλήψεις και τις στάσεις των συμπολιτών μας, να δουν τα πράγματα μέσα από το αληθινό συμφέρον των  πληγέντων συνανθρώπων μας κι όχι προτάσσοντας την δική τους οπτική, που αναπόφευκτα επηρεάζεται από το δικό τους “συμφέρον”.
Η ΠΕΕ υποστηρίζει τις προσπάθειες και τη διαθεσιμότητα των κοινοτικών δομών υγείας,  των παιδιατρικών νοσοκομείων και όλους τους λειτουργούς υγείας - ανάμεσα σε αυτούς και τα μέλη της -  που ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή στις αυξημένες και επείγουσες ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όσο υπάρχει ανάγκη κι εκφράζουμε την πλήρη διαθεσιμότητά μας στην Πολιτεία για την παροχή τεχνογνωσίας και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση τόσο των βραχυπρόθεσμων, όσο και των μακροπρόθεσμων ψυχολογικών συνεπειών των πυρκαγιών σε συνεργασία με το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό. 

Για το ΔΣ της ΠΕΕ

             Ο Πρόεδρος                                                  Η Γενική Γραμματέας

Αναγνωστόπουλος Δημήτριος                                     Ευγενία Σουμάκη

© 2020 by ISL Networks

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now