10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

«Το παιδί και ο έφηβος σε έναν κόσμο που αλλάζει:

Μια διεπιστημονική προσέγγιση.»

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, 29, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ & 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
 
Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας παρουσιάζει το Πρόγραμμα  για το 10ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο με θέμα: «Το παιδί και ο έφηβος σ’ ένα κόσμο που αλλάζει: Διεπιστημονική Προσέγγιση».
 
Όπως θα διαπιστώσετε κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε το περιεχόμενο και η δομή του προγράμματος να ανταποκρίνεται στη δέσμευση μας για την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου υψηλής επιστημονικής αξίας και ταυτόχρονα δημοκρατικού, ανοικτού στο διάλογο με το βλέμμα στραμμένο στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας.
 
Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει: Εναρκτήριες Ομιλίες (3), Κεντρικές Ομιλίες (3), Διαλέξεις (23), Κεντρικές Στρογγύλες Τράπεζες (1), Στρογγύλες Τράπεζες (48), Ομάδες Εργασίας (22), Ελεύθερες Ανακοινώσεις Προφορικές (101) και Αναρτημένες (108).
 
Η θεματολογία καλύπτει τα μείζονα ζητήματα ψυχοπαθολογίας καθώς και τις «νέες» παθολογίες, από την ψυχιατρική του βρέφους μέχρι την εφηβεία και την ενηλικίωση. Συζητείται, τόσο η σχέση ψυχιατρικής του παιδιού και του εφήβου με την ψυχιατρική του ενήλικα, όσο και με τις άλλες ειδικότητες από την πλευρά της συνέχειας της παθολογίας και της ολιστικής προσέγγισης της, αλλά και της συνέχειας της φροντίδας.
Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και του μεταναστευτικού αναδεικνύονται κι από την πλευρά της ψυχοπαθολογίας κι από την σκοπιά των υπηρεσιών υγείας.
Ιδιαίτερη έμφαση κι έκταση δόθηκε στην συζήτηση των διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων από την ψυχοφαρμακολογία, την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας μέχρι τις διάφορες μορφές ψυχοθεραπείας.
Οι πολιτικές ψυχικής υγείας προσεγγίζονται από την πλευρά της καθημερινής παιδοψυχιατρικής πρακτικής αλλά κι από την θεσμική τους διάσταση.
Πολυεπίπεδη κι εκτεταμένη είναι κι η συζήτηση για την εκπαίδευση, τόσο  των ειδικών ψυχικής υγείας όσο και των άλλων λειτουργών που ασχολούνται με το παιδί, όπως παιδιάτρων, γενικών γιατρών, εκπαιδευτικών και βεβαίως των γονέων.
Επίσης στον διάλογο δόθηκε χώρος τόσο στη φιλοσοφία και το δίκαιο, όσο και στην αισθητική, να συνεισφέρουν στα ζητήματα που μας απασχολούν.
 
Κύρια μέριμνα μας υπήρξε η διαμόρφωση του προγράμματος ούτως ώστε κάθε θεματολογική ενότητα να αντιπροσωπεύεται σε όλες τις προαναφερθείσες μορφές επιστημονικού λόγου ( Ομιλίες, Τράπεζες, Εργαστήρια, Ανακοινώσεις).
 
Για την υλοποίηση αυτού του πλούσιου προγράμματος ενεργητικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συνεισέφεραν ουσιαστικά: η Ευρωπαική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (ESCAP), (24) Ελληνικές Επιστημονικές Εταιρείες και Φορείς, (35) Προσκεκλημένοι Έλληνες και Ξένοι Ομιλητές αλλά και η ενθουσιώδης επιστημονική συμμετοχή των παιδοψυχιάτρων και των συναδέλφων από τους άλλους επιστημονικούς κλάδους, που μαζί δίνουμε τη συνεχή μάχη για την προάσπιση και προαγωγή της υγείας των παιδιών της πατρίδας μας.
 
Είμαστε βέβαιοι ότι με την ενεργητική συμμετοχή και στήριξη όλων σας, θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε ένα άρτιο συνέδριο αντάξιο του ρόλου και της ευθύνης μας ως λειτουργών της Υγείας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.hscapcongress.gr (πατήστε εδώ).
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είμαστε βέβαιοι ότι με την ενεργό συμμετοχή και στήριξη όλων σας θα πραγματοποιήσουμε ένα επιτυχημένο και χρήσιμο συνέδριο.
 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και
της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

 
Δημήτρης Κ. Αναγνωστόπουλος
Αναπλ. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής
Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

© 2020 by ISL Networks

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now